در رسانه| افتتاح ۷۹۰ پروژه همزمان با هفته بهزیستی در اردبیل

طاهره رزاق‌پور از افتتاح ۷۹۰ پروژه و برنامه همزمان با هفته بهزیستی خبر داد و گفت: از این تعداد، ۷۱۴ طرح اشتغال‌زایی، ۶۳ واحد مسکن مددجویی، پنج مرکز بازتوانی و توانمندسازی، چهار مرکز مشاوره و خدمات روان‌شناختی به بهره‌برداری می‌رسد.

به گزارش ایکنا از اردبیل،  طاهره رزاق‌پور،  مدیرکل بهزیستی استان اردبیل ۲۴ تیرماه در نشست با اصحاب رسانه با اشاره به چهل‌وششمین سال تأسیس سازمان بهزیستی با شعار «بهزیستی کنار مردم» اظهار کرد: همزمان با هفته بهزیستی، ۷۹۰ پروژه و برنامه در استان اجرا و افتتاح می‌شود که ۷۱۴ مورد آن مربوط به طرح‌های اشتغال‌زایی است.

وی افزود: در این هفته ۶۳ واحد مسکن مددجویی به جامعه هدف واگذار می‌شود، پنج مؤسسه و مرکز بازتوانی و توانمندسازی و چهار مرکز مشاوره و خدمات روان‌شناختی افتتاح و یک دستگاه خودروی ون نیز به ناوگان اورژانس اجتماعی استان افزوده می‌شود.

مدیرکل بهزیستی استان از افتتاح مرکز اقامت موقت ویژه کودکان دارای اختلال طیف اوتیسم به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مطالبات خانواده‌های این افراد خبر داد و گفت: این مرکز برای نخستین‌بار در استان راه‌اندازی می‌شود. همچنین با همکاری شهرداری اردبیل، عملیات کلنگ‌زنی پارک ویژه کودکان دارای اوتیسم در مجموعه شورابیل انجام خواهد شد.

وی با تشریح عملکرد حوزه پیشگیری گفت: پیشگیری از معلولیت یکی از مهم‌ترین مأموریت‌های سازمان بهزیستی است و سال گذشته ۵۸ هزار و ۲۵۲ کودک سه تا پنج ساله استان تحت غربالگری بینایی قرار گرفتند؛ چراکه این سن، طلایی‌ترین زمان برای تشخیص و درمان اختلالات بینایی است.

وی افزود: در حوزه پیشگیری از ناشنوایی نیز حدود ۲۸ هزار نوزاد مورد غربالگری قرار گرفتند و ۷ هزار و ۵۰۰ نفر از خدمات مشاوره ژنتیک بهره‌مند شدند. همچنین بیش از ۱۰ هزار نفر از برنامه‌های محله‌محور پیشگیری از معلولیت استفاده کرده‌اند.

رزاق‌پور با بیان اینکه خانواده‌محوری و محله‌محوری، رویکرد اصلی برنامه‌های پیشگیرانه است، اظهار کرد: ۲۰ برنامه آموزشی در ۲۵۷ محله با محوریت خودمراقبتی دختران و زنان اجرا شده و مشارکت مردم، اساس اجرای برنامه‌های پیشگیری است.

وی با اشاره به خدمات بهزیستی در دوران بحران و جنگ اخیر گفت: بهزیستی در تمام بحران‌ها در کنار مردم بوده و از طریق خطوط ۱۲۳ اورژانس اجتماعی و ۱۴۸۰ صدای مشاور، خدمات روانی و اجتماعی گسترده‌ای برای کاهش اضطراب و آرامش‌بخشی به شهروندان ارائه کرده است.

وی ادامه داد: طی سال گذشته بیش از ۲۱ هزار تماس با خط ۱۴۸۰ ثبت شده و پس از جنگ، این سامانه به‌صورت ۲۴ ساعته فعال است. همچنین ۱۰ هزار و ۳۴۱ نفر واجد شرایط حمایت شناسایی شدند و برای ۲ هزار و ۳۴۶ نفر پرونده حمایتی تشکیل و خدمات لازم ادامه یافته است.

رزاق‌پور با اشاره به خدمات حوزه توانبخشی گفت: سال گذشته بیش از سه هزار نفر از خدمات تأمین وسایل کمک‌توانبخشی بهره‌مند شدند و ۱۷ هزار نفر نیز در قالب برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه (CBR) خدمات دریافت کردند. مناسب‌سازی منزل و خودرو برای افراد دارای معلولیت نیز از برنامه‌های مستمر بهزیستی است.

وی افزود: در حال حاضر ۷۰ مرکز شبانه‌روزی و روزانه نگهداری و توانبخشی در استان فعالیت دارند. همچنین ۶۰ کودک بی‌سرپرست و بدسرپرست در ۱۰ مرکز نگهداری می‌شوند، ۱۵ کودک به خانواده‌های واجد شرایط واگذار شده‌اند و ۹۰ کودک نیز نزد بستگان نسبی و سببی با حمایت بهزیستی زندگی می‌کنند.

وی ادامه داد: ۵۹۵ خانواده از حمایت‌های ویژه چندقلوزایی بهره‌مند هستند و در سال گذشته ۳۰۴ کودک کار با اجرای برنامه‌های توانمندسازی ساماندهی شدند.

مدیرکل بهزیستی استان با اشاره به اقدامات حوزه اشتغال و مسکن گفت: سال گذشته اشتغال ۹۰۸ نفر از جامعه هدف به‌صورت پایدار در سامانه رصد ثبت شد. بهزیستی استان در جذب تسهیلات اشتغال و مسکن رتبه نخست را کسب کرده و با جذب ۹۲ درصد اعتبارات، ۲ هزار و ۵۷۱ میلیارد ریال تسهیلات به متقاضیان معرفی شده است.

وی افزود: در سال گذشته ۱۴۸ واحد مسکونی به مددجویان واگذار، ۳۹۶ فقره تسهیلات ودیعه مسکن به ارزش ۵۴۵ میلیارد ریال پرداخت و ۱۶۱ سری جهیزیه به زوج‌های تحت پوشش اهدا شد.

به گفته وی، بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ نفر از کمک‌هزینه‌های تحصیلی به ارزش ۹ میلیارد ریال بهره‌مند شدند و ۶۸۵ نفر نیز از بیمه زنان سرپرست خانوار، بیمه افراد دارای معلولیت و بیمه کارفرمایی استفاده کردند.

رزاق‌پور اظهار کرد: در حال حاضر ۲۵۱ مرکز شامل ۱۰۰ مرکز مشاوره، ۴۶ مرکز مثبت زندگی، ۱۶۰ مؤسسه خیریه و سایر مراکز تخصصی در استان به جامعه هدف خدمات ارائه می‌کنند. توسعه زیرساخت‌های فناوری با اختصاص ۴۰ میلیارد ریال اعتبار، جلب مشارکت خیران، تکریم ارباب‌رجوع و توسعه خدمات داوطلبانه از دیگر برنامه‌های سازمان است.

وی در پایان با بیان اینکه حدود ۵ درصد جمعیت استان از خدمات مستمر و غیرمستمر بهزیستی بهره‌مند هستند، گفت: ۱۲ مرکز ترک اعتیاد در استان فعال است که یکی از آنها ویژه بانوان است. سال گذشته ۵ هزار و ۸۱۳ نفر از خدمات حوزه درمان اعتیاد بهره‌مند شدند که از این تعداد، سه هزار و ۷۱۳ نفر خدمات مدیریت بهبودیافتگان و بازتوانی را دریافت کردند.

کد خبر 193073

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 8 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد